Isnin, Ogos 04, 2014

"comeback"

Boleh ke lagi saya buat kek, deco kek dan lain-lain berkaitan dengan bakeri ni. Dah setahun kot meninggalkan alam bakeri ni.

Jadi teringinnnnn sangat nak masuk balik dunia bakeri disamping menajamkan lagi kemahiran menjahit.

Harga-harag di blog ini adalah harga yang duluuuuuuuu punya. Jadi dah tak boleh pakai sebab harga bahan terlalu melambung naik. Terasa sangat perbezaan harga bahan ini semasa membuat biskut Famous Ami bulan Ramadhan yg baru berlalu.

Jadi tunggu saya tetapkan harga baru kedai bakeri saya ya

Ini lah biskut Famous Ami yang saya buat tu. Rupa memang lah tak lawo tapi peminatnya ramai. Saya buat tanpa buka order, lebih kepada regular customer. Tak banyak pun membuatnya sebab saya buat seorang tanpa pembantu. Anak pun tak ada.

Sempena majlis perkahwinan Ain dan Muaz di Bukit Bendera, Mentakab, Pahang 2.8.2014

Tempahan kek yang kedua tahun ini he he he

Dengan rasa takut dan kurang keyakinan, saya buat juga untuk tidak menghampakan ibu pengantin petempuan. 

Kek coklat lembap ini beratnya 3.25 kg.
Di tutupi sepenunhnya dengan ganache yang diperbuat daripada dark compound chocolate. Mengapa dark Choc? Sebab untuk mengimbangi rasa manis kek, agar tidak terlau manis. 

Bunga hiasan juga dari choc ganache yang sama.

Tak tahu berapa nak letak.......

3 hari menunggu feedback dari pihak keluarga, akhirnya rasa lega sebab memenuhi citarasa keluarga pengantin dan tetamu fuhhhhh LEGAAAAA







Ahad, Jun 08, 2014

Kek coklat lembap strawberi



 Tempahan daripada Mummy Rayyan Jalan Bahagia. Dah lama dah tak buat kek. Teringin sangat nak buat kek semula, maka Allah makbulkan, ambik kau.....

Tak pandai nak agak kuntiti strawberry, maka tak penuh lah dia, Kek Coklat lembat di saluti sepenuhnya dengan choc ganache dari dark choc compound. Harap Liza family berpuashati ya


Kek coklat Lembab suka suka hati

 Memang la tak lawo sebab pepagi buta buat ganache, pas tu main tuang je atas kek.

Ganache dibuat dengan dark choc compound bukan cooking choc. Fuhhhh sedap tapi si Ezz yg cerewat tu kata pahit. Memang laaa dark choc kan













Kuih Kapit Kaplova keluaram Bumputra MUSLIM


Kami membekalkan kuih kapit berperisa -coklat -peanut butter -kosong
-crispy• enak• pasti nak lagi Harga yang kami tawarkan sangat murah,, Pemborong amat dialu-alukan., Berminat: pm/wassup/wechat kami di 0172959190\
FB: Kuih Kapit Pavlova



Sabtu, Jun 07, 2014

Banyak nya sawanggggggggg

hi hi hi

Assalamualaikum semua. Lama tak buka blog ni. sibukkkkk memanjang. Iaitu sibuk yg di cari ha ha ha

Nanti nak masukkan gambar baru...TUNGGUUUUUUU..........

Jumaat, April 05, 2013

Mahu Sewa Lori?

Perkhidmatan Lori Sewa untuk ke lembah kelang
Perkhidmatan Lori Sewa untuk ke semenanjung Malaysia.

Jenis  Lori Sewa:1 tan, 3 tan, 5 tan
Harga Boleh dirunding dan berpatutan

Untuk tempahan atau temujanji sila hubungi Abdul Rahman Amran 0107897845


Harga dan perkhidmatan terbaik untuk anda.