Isnin, Mei 25, 2009

Adush....toing , toing, toing

Kena tag dik adik saya . Saya dari dulu lagi berharap untuk tidak di tag. Ni yang nak marah ni, adik sendiri tag. Apa-apa pun kena raikan lah ye tak. Tapi saya hurai satu-satu lah.

Perkara pertama tentang saya:

Kuat marah

Haaa dulu masa jadi cikgu kat SMT Puteri, saya dilabelkan oleh anak murid saya, guru paling garang sebab asyik nak marah aje. Kawan saya kata, 'laaa cikgu Matematik, kalau tak garang anak murid tak pandai".

Macam mana tak marah, dah terang dan huraikan satu demi satu, step by step. Siap tanya lagi, sebelum pindah ke langkah baru, "ada soalan?"

Habis complete penerangan, tanya lagi "ada soalan"

Ada yang jawab,"cikgu saya tak faham semuanya, boleh terangkan semula dari mula?"

iiiissssshhhh Geram tak?

Tak patut ke saya marah?

Tapi kan, kata aje saya ni guru paling garang, masih berani juga tak buat kerja yang saya amanahkan. Haah rasa tak cukup garang lagi tu, kan kan kan.

Lagi satu, saya cukup marah bila orang bawa kereta ikut sedap dia aje. Elok kita beratur untuk buat U turn, senang-senang dia potong Q terus kedepan. Pas tu, bila kita masuk jalan, kita tersekat dik dia, dah orang belakang kena tunggu pulak.Tak ke sakit hati. Ini selalu berlaku masa saya hantar anak saya kesekolah, nak buat u turn di traffic light Temerloh Jaya. Dalam kereta anak saya puas dengar bebelan saya. Saya selalu kata, kalau nak cepat keluarlah dari rumah awal. Orang lain nak cepat juga tapi masih beratur. kan kita ajar anak kita, ikut giliran....

Perkara lain tentang saya, akan di sambung di episod akan datang ye. Pernah ke orang jawab tag bersambung-sambung gini. Biar saya yang buat ek. lain kali jangan tag saya tau.

1 ulasan:

  1. salam kenal dari saya n family...saya pun orang temerloh jugak cikgu...wekekek... saya orang chenor....

    BalasPadam